Eska

A je to tady. Konečně jsem byla v Esce. Plánovala jsem to už dlouho, ale až Viky mě k tomu dokopala. Díky! Vždycky když jsem viděla ty úžasné fotky nebo instastories, tak jsem si říkala "vážně někdo jezdí na chleba s máslem?" a jo, fakt jezdí a já konečně pochopila proč. Protože tenhle chleba bych mohla jíst často. Víc než často. Vlastně každý den. A to i přesto, že to není paleo. Protože tyhle domácí chleby (a tady v Esce přímo pečený) mi nedělají to zlo, který mi dělá to kupovaný pečivo.
Já byla z Esky nadšená a tak jsem se rozhodla o tom napsat. O tom jak se mi tam líbilo a jak jsem si nacpala pupek, že jsem neměla půl dne hlad. Věřím, že pokud se rozhodnete Esku navštívit, že vás nezklame a budete stejně nadšený, jako já a Viky. Další článek plný jídla a fotek!
Eska, snídaně pro dva a výborný vejce do skla
Eska se nachází v Karlíně, hned vedle Fóra Karlín. Nejbližší metro/tramvaj je Křižíkova, já chytře jela na Florenc a pak tramvají na Karlínské náměstí a pak hnala pěšky a samozřejmě přišla pozdě. Dělala jsem totiž děsně chytrou, jak celej Karlín znám (protože jsem tam před dvěma lety pracovala). Viky už na mě čekala a tak jsme hned šly dovnitř. Protože z IG vím, jak je Eska žádaná a taky narvaná, obávala jsem se, že by si nebylo kam sednout a dala jsem i na snídani rezervaci. Ale místa bylo dost, ráno to teda asi není třeba (ale kdo chce mít jistotu, tak na jejich stránkách je rezervační formulář.)
Vstup do Karlínské Esky
Stolečků a stolů je tady dost, jak pro menší, tak pro větší počet lidí. Nás obsluha usadila v prvním patře, kde je přes zábradlí vidět přímo do kuchyně a na dolní bar. Nahoře je taky bar, kde připravují různé sladké dobroty - já například nemohla odtrhnout zrak od nádherných domácích kremrolí (nebo mi to aspoň kremroli připomínalo).
Pohled na bar z horního patra Esky
Obsluha je tu velmi milá a rychlá, takže u nás slečna stála dřív, než jsme si z té úžasné nabídky stihly vybrat. Proto jsme objednaly jen vodu a dál vybíraly. Upřímně - já bych si dala všechno, ale to bych musela mít bezednej žaludek. Takže jsem nakonec vybrala snídani Eska: vejce do skla s červenou pšenicí, grilovaný chleba na dřevě, chleba s máslem, naše marmelády, buchta, kefír. Viky se nechala zviklat a objednala si to samé. Byla jsem úplně nadšená z interiéru - těch stolečků, židlí, nádobí, které bylo prostřené na stole. Ty úžasné talířky, příbory a sklenice! (Všechno bych si vzala domů!)
Jídelní lístek v Esce
Pohled na horní bar
Z horních oken je vidět na Fórum Karlín
Mezitím jsme si na záchod šly umýt ruce a musím říct, že tam musíte jít. Jak je krásnej interiér Esky, tak to dotváří interiér záchodů. (Jak i taková blbost jako nastrouhané mýdlo v mističce nebo krém na ruce dokáže udělat radost! :D)
Umyvadlo a propriety - vidíte ty ručníčky? :D
Krém na ruce, mýdlo a párátka
Nečekaly jsme nějak dlouho a už se nám nesla královská snídaně. A to začalo to pravý foodporn. Nevzpomínám si, že bych si takhle vychutnala chleba s máslem. Ten chleba je totiž přímo pečený v Esce, grilovaný na dřevě a ještě teplý, když vám ho donesou, takže to máslo se na něm krásně roztéká. Ou jé a k tomu vejce do skla, který jsem chutnala prvně. Druhý chleba jsem si namazala jahodovou a meruňkovou marmeládou, ve třetí mističce jsem měla "Pribináček" a zvláštní zelenou bylinkovou sůl, která byla taky skvostná. Jako tečku jsem snědla tu obrovskou buchtu s ořechovou náplní a myslela jsem si, že prasknu.
Snídaně v Esce
Takhle zamilovaně se dívám jenom na mýho Matěje a na jídlo!
A to je ten nejlepší chleba ever!
Vím, že to zní, jak kdybych dostala zaplaceno za vychválení Esky, jenže ono to tam fakt bylo děsně skvělý. Další meta bude jít tam na večeři. Protože už jen při přečtení jídelního lístku si říkám, že to prostě musím zkusit.
Za snídani + vodu jsem zaplatila 260 Kč a spokojeně nacpaná jsem odcházela do práce.
A co vy? Byli jste v Esce? Nebo máte nějaké jiné doporučení, kam zajít na snídani? :)

Léňa
Horní bar a mrkvičky
Prostřený stolek v Esce
Snídaně v Esce
Pohled na dolní patro

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig